Popcorn - jesienny hit w gastronomii
Ciekawe

Popcorn – jesienny hit w gastronomii

30Views

Osoby, które liczą na sukces w gastronomii przyznają często, że zdobycie pewnej popularności zwykle nie jest trudnym zadaniem. Znacznie bardziej skomplikowane wydaje się jej utrzymanie. Na szczęście, również z tym wyzwaniem można poradzić sobie naprawdę dobrze. Wystarczy, że nie będzie się stać w miejscu, bo w tym sektorze brak zmian jest równoznaczny z cofaniem się.

Klienci lubią być zaskakiwani nawet, jeśli od lat przychodzą do swojego ulubionego lokalu. Wspomniane zaskakiwanie może mieć miejsce na wiele sposobów. Jednym z nich jest stawianie na urządzenia do popcornu. Czy niewielka maszyna może zapewnić lokalowi dopływ nowych klientów? Okazuje się, że tak zwłaszcza, jeśli postawi się na nią w miesiącach jesiennych i zimowych. Ciepły, aromatyczny popcorn jest produktem smacznym, nie odstrasza ogromną liczbą kalorii, a osoby chcące go skosztować mogą zrobić to niejako przy okazji odwiedzając lokal po drodze na spotkanie z przyjaciółmi lub wracając z pracy. Czekając na przygotowanie popcornu z pewnością zainteresują się przy tym i innymi pozycjami w menu lokalu.