Powiew wiosny w restauracji
Biznes

Powiew wiosny w restauracji

255Views

Początek kwietnia to czas, kiedy budzimy się do życia po ospałej, długiej zimie. Chcemy coraz więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu, korzystać z pogody i cieszyć się coraz dłuższym dniem. Wiosenne zmiany dotyczą również restauracji – na miejskich placach i ulicach pojawiają się ogródki, które corocznie stają się gwarnym centrum spotkań. Jak stworzyć atrakcyjny ogródek, który będzie najlepszą wizytówką restauracji? Sprawdź!

Wygodne i estetyczne meble restauracyjne to podstawa!

Jeśli przed Twoim lokalem znajdują się drewniane albo plastikowe stoły i krzesła, których wygoda i wykończenie pozostawiają wiele do życzenia, to najwyższa pora na zmiany! Niekwestionowanym hitem zewnętrznych aranżacji są obecnie meble restauracyjne wykonane z technorattanu. Właściciele lokali gastronomicznych, hoteli, ośrodków SPA oraz prywatnych ogrodów pokochali technorattanowe umeblowanie ze względu na jego odporność na działanie opadów, promieniowania UV oraz skrajnych temperatur. Syntetyczna plecionka o zwartej, nieporowatej strukturze nie absorbuje wody ani zanieczyszczeń, dzięki czemu utrzymanie intensywnie eksploatowanych krzeseł, stołów i foteli nie stanowi najmniejszego problemu. Ponadto, tego typu meble odznaczają się wyjątkowym wzornictwem opartym o najświeższe trendy w designie. Na stronie oltre.pl znajdziesz najciekawsze propozycje!

Dodatki, które stworzą klimat

Wizyta w restauracji nie sprowadza się tylko do chęci zjedzenia posiłku czy wypicia szybkiej kawy. Umówienie się na obiad czy deser wśród tętniących życiem miejskich ulic to przede wszystkim okazja, aby zrelaksować się i rozerwać w towarzystwie bliskiej osoby. Aby codziennie serwować klientom wartościowe chwile, zadbaj o dodatki! Efektowne bukiety żywych kwiatów na blatach, duże donice z zielonymi krzewami, lampiony i girlandy rozwieszone nad głowami to delikatne akcenty, które stworzą na tarasie czy ogródku przyjemny, nieco wakacyjny klimat.